hunyadi_kreta.png kossuth_kreta.png mora_kreta1.png
boldog.png hatartalanul
okoiskola.png tehetseg.png
palyazat3.png
           
A kép nem elérhető
Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola
Cím: 3770 Sajószentpéter, Kossuth L. út 195.
Tel.: +36-48/521-088
"Kossuth Lajos Általános Iskola Tanulóiért" Alapítvány
Adószám: 18417401-1-05
Hunyadi Mátyás Tagiskola
A kép nem elérhető
Cím: 3770 Sajószentpéter, Vörösmarty u. 1.
Tel.: +36-48/521-092
"Hunyadi 1997" Alapítvány
Adószám: 18428133-1-05
Móra Ferenc Tagiskola
Cím: 3770 Sajószentpéter,Móra F. u. 1.
Tel.: +36-48/521-080
A kép nem elérhető
"Móra 1986." Alapítvány
Adószám: 18418835-1-05
Arrow
Arrow
PlayPause
Slider

Ökoiskola

Egészségre nevelés
Természettudomány órán egészséges vitaminbombát készítettünk a tanult gyümölcsökből. A gyümölcssaláta fantasztikusan finom lett! 🤤
Köszönjük az 5.a osztály lelkes közreműködését! Egészségünkre! 🍏🍎🍐🍇🍑🥝🍈🍊💝
Farkas Katalin

Gyalogtúra a Martonyi Pálos kolostorromhoz!

2022.10.14-én iskolánk tanulói a természetvédő szakkör keretein belül egy csodálatos őszi gyalogtúrán vettek részt a Martonyiban található Pálos kolostorromhoz. Közel 700 éve áll az erdő mélyén a pálosok gótikus kolostora, amelynek romos falai meglepően ép állapotban vészelték át az évszázadokat. A kolostorromnál tett látogatás után a Rakacai-tó partján időztünk egy kicsit a kellemes őszi időben.

Fodor Mónika


Pályaorientációs előadás – Kazincbarcikai Rendőrkapitányság

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság főhadnagya, Jaskó judit látogatott el iskolánkba 2022.10.13-án. Nagyon hasznos és értékes pályaorientációs előadást tartott iskolánk 7. és 8. évfolyamos tanulói számára. A rendőrség munkatársa felhívta tanulóink  figyelmét arra is, hogy mi számít bűncselekménynek és ez milyen következményekkel járhat. Előadásában részletesen kitért az Elf Bar elektromos cigarettákra, és azok a fejlődő szervezetre gyakorolt rendkívül káros hatásaira is.

Fodor Mónika


Kispályás labdarúgó bajnokság a Kossuthban!

2022.10.11-én iskolánkban kispályás labdarúgó bajnokságot rendeztünk. Nagyon jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi.

Az alábbi eredmények születtek:

1. Móra Ferenc Tagiskola

2. Kossuth Lajos Általános Iskola

3. Hunyadi Mátyás Tagiskola

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Fodor Mónika


Állatok Világnapja iskolánkban!

10.04-én többféle program valósult meg iskolánkban az Állatok Világnapja alkalmából. Tanulóink egy része állatos jelmezt, öltözéket öltött, többen készítettek fantasztikusabbnál fantasztikusabb plakátokat, melyekkel az állatvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet. A plakátokat díjaztuk is, az alábbi eredmények születtek:

- alsó tagozat: 1. Mata Gréta Liliána (3.a), 2. Lőrinc Dorka (3.a), 3. Tóth Lizett (2.a) és Farkas Natália (2.a)

- felső tagozat: Malik Norina (5.b), 2. Molnár Dávid (5.b) és Oláh Henrietta (6.a), 3. Kovács Enese Anna (6.a) és Bari Georgina (6.a)

Egy rövid rádiós műsor keretében is megemlékeztünk ezen fontos világnapról, illetve adománygyűjtésbe kezdtünk a Miskolci Állatsegítő Alapítvány kis lakói számára. Rengeteg adomány gyűlt össze, köszönet a tanulóknak és szülőknek. Ezen adományok átadására a mai napon került sor személyesen iskolánkban, amikor nagy örömünkre ellátogattak hozzánk az alapítvány képviselői és két csodálatos kis árva lakójuk, Szöszi és Lackó. Köszönjük a látogatást, reméljük adományainkkal egy kicsit segíteni tudtuk az alapítvány életét.

                           „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

Fodor Mónika

Indulj el egy úton...

A 7. osztályban a tananyaghoz kapcsolódva rendeztük meg a szombati munkanapon a Kéktúra napját. A tanulók az elmúlt időszakban megismerkedhettek a túratérképekkel, amelyek segítik a túrázást.  A hagyományosan október második szombatján megrendezett túranap után egy héttel mi is rendeztünk egy helyi túraórát, aminek keretében a tanulók megtekinthették és kipróbálhatták a túrázás legfőbb eszközeit, illetve a szükséges ruházatot is. Pár évvel ezelőtt egy másik iskolából nyugdíjba vonult kollégánk Szabó Sándor  jóvoltából Nagyházi Zoltán tanár úrnak ajándékozott eredeti Rockenbauer Pálék által is egykoron használt hátizsákot is kipróbálhatták a gyerekek. Az osztályteremben kialakítottunk egy éjszakai menedéket is. Remélhetőleg a diákok a túrázáshoz kedvet kaptak és hamarosan ők is elindulnak egy úton. 

Nagyházi Zoltán


SZÉP Nap

Iskolánk tanulói 2022. október 14-én (pénteken) ismételten részt vettek a Sajószentpéteri település szépítési akcióban, melynek során számos facsemete került elültetésre a városban. Köszönjük szépen a lehetőséget a szervezőknek, hogy részesei lehettünk ennek a nemes eseménynek.

 


Földrajz tehetséggondozás - Varbó

A Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola földrajz szakköre túrát szervezett a Varbó mellett található Nimród birtokra az állatok világnapján. A birtokon az iskola tanulói megtekintették a kecsketenyésztő gazdaság mindennapi életét és gazdálkodását. A diákok betekintést nyerhettek az állattartás és a tejtermelés rejtelmeibe is. A diákok megismerkedtek a kecskefajtákkal és közelebbről is megnézhették a jámbor és barátságos állatokat. 

Nagyházi Zoltán


}

Önkéntes szemétszedés

2022.09.22-én iskolánk 7. b osztályos tanulói önkéntes szemétszedésre indultak. Nagyon lelkesek voltak, az iskola udvarán és az iskolán kívül is, egészen a játszótérig összegyűjtötték a diákok a hulladékot. Rengeteg flakont, nejlont, papírt, ruhadarabot találtak. Az óra végére összesen két nagy zsák szemét gyűlt össze.


Iskolaudvarunk szépítése - segítségkérés a szülőktől

Ökoiskolai programunk részeként iskolánk udvarát szeretnénk gazdagítani aszfaltra festett játékokkal. A festéshez az Önök segítségét kérjük. Aki ehhez kedvet érez és ideje engedi a következő napokon várjuk szeretettel:

2019. április 26-án és május 3-án 8 órától 17 óráig.

A festést iskolánk karbantartója irányításával végeznénk, melyhez festéket, ecsetet biztosítunk.

Aki szeretné felajánlani segítségét, kérjük a tavaszi szünet után jelezze szándékát gyermeke osztályfőnökénél!

Közreműködését tisztelettel köszöni:

a Kossuth Lajos Általános Iskola tantestülete


Szitakötő Oktatási Program

szitakotoLogoA Szitakötő Oktatási Program a Liget Kiadó közreműködésével segíti a részt vevő iskolákban a környezettudatos nevelést. A Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola először a 2015/2016-os tanévben pályázott sikeresen, azóta újabb két tanévet tölthettünk el a programban.

A program alapgondolata, hogy a környezet fogalmát a természeti környezetnél tágasabban értelmezi; az épített és a szellemi környezeten túl a társadalom egészére, a másik emberre is kiterjeszthetőnek véli. A projekt éppen ezért nemcsak a veszélyeztetett természeti értékek megismerését és megóvását tartja fontosnak, hanem a szellemi, erkölcsi értékek gondozását is, és kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyerekekre.

A résztvevő osztályok ingyenesen jutnak a Liget kiadó által kiadott, negyedévente megjelenő folyóirathoz. A 48 színes oldalon megjelenő lapban különböző műfajú és tematikájú írások teszik lehetővé a sokirányú iskolai alkalmazást. A kortárs irodalmi művek (vers, mese, kispróza) és az ismeretterjesztő cikkek mellett a korosztálynak megfelelő, kreatív foglalkoztató feladatok segítik a feldolgozást. A lapban és a honlapon számos játék várja a gyerekeket és a tanárokat. A feldolgozás módjáról beszámolót, fényképeket, óravázlatot készítünk.

szitakoto1 okA folyóirat segítségével a programba bekapcsolódott tanulók és a pedagógusok teljesen szabadon használhatják fel a humán illetve a természettudományos témájú cikkeket, mind a tantárgyi, mind pedig az osztályfőnöki munkában. További segítség a pedagógusok számára szervezett ingyenes továbbképzés, és a folyóirat honlapján megjelenő a többi, programban részt vevő pedagógus segédanyaga.

Az integrált ökológiai oktatási programban nem csupán környezet vagy más természettudományi szakos tanárok vesznek részt, hanem magyar, történelem, idegen nyelv, informatika, művészeti és egyéb tárgyak oktatói is.

Sipos Szabina  program koordinátor


Hulladékmegelőzés előadás

29633506 2026623884277595 1469220832 o (1) (800x600)KEVESEBB HULLADÉK - TÖBB TUDATOSSÁG címmel tartott interaktív iskolai előadást iskolánkban március 26-án Demeter Zoltán, a Zöld Akció Egyesület programfelelőse a hulladékmegelőzésről és a fogyasztói életmód hatásairól. Földünk és hazánk hulladékhelyzetének megismerése után szó esett arról, hogyan előzhető meg a hulladék keletkezése, továbbá az újrahasznosítás, újrahasználat, szelektív gyűjtés lehetőségei is fontos szerepet kaptak a foglalkozáson. 

Sipos Szabina  program koordinátor

A fényképalbumban megtekinthetőek a további képek. --> Kossuth / Fényképalbum


Szitakötő gyermekfoglalkozás és pedagógus továbbképzés

received 577369802609811 (800x450)Iskolánk immár harmadik éve vesz részt a Szitakötő Oktatási Programban, melynek célkitűzése a szellemi és erkölcsi értékek gondozása és a veszélyeztetett természeti értékek megismertetése, megóvása. A program részeként a folyóirat szerzői a résztvevő iskolákban a tanulóknak játékos foglalkozást tartanak az aktuális folyóirat cikkei alapján. Idén az 5.b osztály tanulói vettek részt az érdekes, új ismereteket is tartalmazó hatvan perces foglalkozáson, melyet a Szitakötő program egyik szerzője, Victor András vezetett. A pedagógusok mellett szülők is csatlakoztak a tanulócsoportokhoz.
A gyermekfoglalkozást a pedagógusok kilencven perces továbbképzése követte. Ebben a másfél órában már sokkal komolyabb témák kerültek elő. Könnyed, élvezetes stílusban és az iskolai osztályokban is jól használható közösségi játékok segítségével sikerült mindezt feldolgozni.

Sipos Szabina  program koordinátor

A fényképalbumban megtekinthetőek a további képek. --> Kossuth / Fényképalbum


Víz világnapja 2018

received 1587972737990280 (800x600)Iskolánkban március 28-án ünnepeltük meg a Víz világnapját. Témanapot tartottunk és már hagyományszerűen kék ruhában jött az iskola apraja-nagyja. Ezen a napon minden óra témája a víz köré csoportosult. Továbbá a gyermekek egy 45 perces foglalkozáson vettek részt, melyen felhívtuk a figyelmüket a vízfogyasztás fontosságára és a cukros üdítőitalok káros hatásaira. Vízvizsgálatot is végeztünk: a Nyögő-patakból vett vízmintában figyelhették meg a tanulók, hogy milyen apró, csak mikroszkóppal látható élőlények élnek benne. A tornateremben olyan kísérleteket láthattak, melyek egyik fő eleme a víz volt. Élvezetes, látványos előadásban lehetett részünk. Az udvaron a jó időnek köszönhetően tanulóink által megformáltunk egy élőképet, egy vízcseppet. Az alsó tagozatban rajzversenyt hirdettünk, melyre sok szép munka érkezett. Ezeket az aulában állítottuk ki. Tartalmas, hasznos napot töltöttünk el jó hangulatban.

Sipos Szabina  program koordinátor

A fényképalbumban megtekinthetőek a további képek. --> Kossuth / Fényképalbum